01/11/2016 | Namještaj,Video | Komentari

OVO JE SAN MNOGIH: Krevet koji se sam namješta nakon što ustanete (VIDEO)

Španski proizvođač namještaja ‘Ohea’ napravio je krevet koji se namješta sam od sebe, pritiskom na dugme. Ovom proizvodu vjerovatno će se obradovati svi koji ujutru žure u školu ili na posao, pa nemaju vremena da slože posteljinu.

ohea-pametni-krevet

U pitanju je krevet koji se namješta pritiskom na dugme. Kada prebacite režim rada sa ručnog na automatski, u roku od tri sekunde od ustajanja iz kreveta, ugrađeni valjci će početi da zatežu posteljinu. Istovremeno, jastuci se podižu, kako bi pokrivač mogao da se prostre ispod njih.

Nakon 50 sekundi, valjci se spuštaju a jastuci se vraćaju na svoje mjesto, tako da je krevet spreman za sljedeće korišćenje. Proizvođač tvrdi da je nemoguće pokrenuti mehanizam dok osoba leži na krevetu, tako da su povrede nemoguće.

Ako prebacite režim rada na ručni, možete potpuno isključiti opciju automatskog namještanja kreveta ili koristiti daljinski upravljač za podešavanje brzine.

Od ovog mjeseca, “Ohea” će prodavati pet različitih veličina “pametnog kreveta”, po cijeni koja za sada nije poznata. Proizvođač tvrdi da korišćenje pomenutog kreveta neće znatno uvećati račune za struju njegovog vlasnika, budući da se koristi samo nekoliko minuta dnevno.

Izvor: blic.rs

Vaš komentar na članak: